egy kis csokor friss menta
150 g parmezán
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
400 g apró kagylótészta
olívaolaj
egy diónyi vaj
300 g fagyasztott zöldborsó
2 púpozott desszertkanál friss sajt vagy krémsajt
1 citrom
képet nem tudtam csinálni, mert elfogyott előtte :)
Szeleteld vékonyra a baconszalonnát. Csipkedd le a menta leveleit és dobd ki a szárát. Reszeld finomra a parmezánt.
Forralj sós vizet egy nagy edényben, szórd bele a kagylótésztát és főzd a csomagoláson megadott ideig.
Tegyél fel közepes lángra egy nagy serpenyőt, önts bele egy jó löketnyi olívaolajat és add hozzá a vajat.
Dobd bele a baconszalonnát, szórd meg egy kis borssal és pirítsd,amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Közben aprítsd finomra a mentaleveleket. Amint a szalonna megpirult, add hozzá a fagyasztott zöldborsót és jó erősen rázd meg az edényt. 1-2 perc után add hozzá a krémsajtot és a mentát. A tésztát szűrd le és tegyél félre a főzőléből.
Forgasd bele a tésztát a serpenyőbe, vágd félbe a citromot,facsard rá a felét. Ha már kellemesen bugyog, vedd le a tűzről.
Nagyon fontos, hogy krémes állaga legyen, ha kell, tegyél hozzá a főzőléből.
Szórd rá a reszelt parmezánt és rázogasd meg az edényt,hogy elkeveredjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése