2 közepes vöröshagyma
2 közepes fokhagyma
2 közepes sárgarépa
2 szál szárzeller
2 piros paprika
olívaolaj
1 púpozott kávéskanál chilipor
1 pópozott kávéskanál őrölt római kömény
1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
400 g csicseriborsó
400 g vesebabkonzerv
800 g hámozott paradicsom konzerv
500 g jó minőségű darált marhahús
1 kis csokor koriander
2 evőkanál balzsamecet
400 g basmati rizs
500 g natúr joghurt
230 g guacamole
1 zöldcitrom
rotyog a chili |
Aprítsd finomra a megtisztított hagymát, fokhagymát, répát és zellert-ne törődj a helyes technikával, csak vagdosd,míg apró nem lesz.
Vágd félbe a paprikát, távolítsd el a csumáját és a magokat, majd aprítsd durvára.
Tedd fel közepes lángra a legnagyobb lábosodat, önts bele kétlöketnyi olívaolajat és dobd rá az összes felaprított zölséget.
Szúrd hozzá a chilit, a római köményt, a fahéjat és egy jókora csipet sót, borsot.
Félpercenként megkvarva pirítsd 7 percig, amíg puha nem lesz és színt nem kap.
Öntsd bele a csicseriborsót, a leszűrt babot és a paradicsomkonzervet.
Dolgozd hozzá a darálthúst, ha összetapadt, fakanállal nyomkodd szét.
Töltsd meg vízzel az egyik konzervdogozt és öntsd a lábos tartalmához.
Tépkedd le a koriander leveleit és tedd a hűtőszekrénybe.
A szárát mosd meg, aprítsd finomra és keverd az ételhez. Locsold rá a balzsamecetet és ízesítsd sóval és borssal.
Forrald fel, majd mérsékeld alatta a lángotés lefedve lassan gyöngyöztesd egy órán át, időnként megkavarva,hogy oda ne kapjon.
Tálalás:
Tálald könnyű,habosra főtt rizzsel. Adagold ki a chilit vagy egy nagyobb tálban helyezd az asztal közepére és mindenki maga vegyen belőle.
Ha nem vagy oda a rizsért,legalább olyan finom egy karéj kenyérrel vagy főtt krumpliba töltve esetleg kuszkusszal.
Tegyél egy tálka natúr joghurtot is az asztara, meg guacamolét, néhány gerezd zöldcitromot és szőrj rá koriander leveleket.
Én szeretek finom zöldsalátát is kínálni hozzá, úgy még teljesebb az élvezet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése